04 февр.

При неплатени данъци – без технически преглед на колата !

imdcages

Пунктовете за технически прегледи на автомобили ще връщат шофьори с неплатени данъци. Новата система ще заработи през март, когато стартира данъчната кампания в столицата. Транспортното министерство скоро ще довърши софтуера, който ще засича шофьорите с данъчни задължения. Така ще се прекрати порочната практика пунктовете за технически прегледи да не изискват бележка за платени данъци.

Приложението ще има връзка с базата данни на всички общини в страната. За първи път тази година столичани ще могат да плащат данъци във всички поделения, предаде КРОСС.

Общината ще обедини системите на администрациите. Така ако работите в центъра, а живеете в Младост, ще може да погасите задълженията си на най-удобното за вас място. Общината осигурява възможност и за плащане на данъци по интернет и над 100 души вече са се възползвали от услугата.

Хората, които платят до 30 април задълженията си, ще ползват 5% отстъпка, предаде тв7. Уведомителни писма ще бъдат изпратени на над 900 хил. души. Кметството в София трябва да събере около 500 млн. лв. от данъци и такси през 2013 г.Източник: actualno.com, Десислава Ушатова

Comments are closed.