10 февр.

Днес изтича срокът за довнасяне на данък с отстъпка

image

Днес изтича срокът за довнасяне на данък с отстъпка
Отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че задължените да внасят авансов данък през 2013 г., са платили пълния размер на дължимия налог
10 февруари 2014 07:57, 72 преглеждания
Увеличи текстаНамали текста
Днес, понеделник (10 февруари), изтича срокът, в който гражданите могат да ползват 5% отстъпка при плащане на данъка върху доходите им, ако са попълнили годишната си декларация на хартия.
Намалението важи до края на кампанията за данъкоплатците, които подадат декларацията си онлайн. Кампанията приключва на 30 април.
Плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден.
От приходната агенция напомнят, че отстъпката от данъка за довнасяне може да се ползва само при условие, че задължените да внасят авансов данък през 2013 г., са платили пълния размер на дължимия налог.
Освен по интернет, плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по пощата, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път. За улеснение на клиентите на НАП в повечето офиси на агенцията са разкрити банкови гишета, които обслужват гражданите и фирмите. При превод от банковите гишета в офисите на НАП не се събират такси, напомнят от приходната агенция.

Comments are closed.